צלית כבד

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 03/01/02 09:15 יט בטבת התשסב

שאלה

ידוע שכבד לא בולע כל עוד הוא פולט דם אבל השאלה כאשר הכבד מוכשר האם הכבד מקבל טעם איסור מהרשת או השיפוד.

ידוע לי שיש דעות שאומרות שהרשת מכשירה את עצמה אבל יש מקומות שמכשירים בתנור (לפי בדיקה שלי רשת בדרך כלל לא מכשירה את עצמה)?

תשובה

בס"ד

לפי השאלה אני מבין שלכאורה אתה שואל על המנהג לאכול כבד שנצלה על שיפוד. שהרי בשלב כלשהו הוא כבר מוכשר וראוי לאכילה ובשעה זו הוא בולע מהרשת?

והרי כולם כך צולים ולא חוששים שמא הכבד יבלע מהשיפוד אחרי שהוא ראוי לאכילה. (כמובא בשו"ע יו"ד עג) משמע שלא חוששים לזה כלל.