צירוף חילונים למניין בסניף?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 20/12/16 12:58 כ בכסלו התשעז

שאלה

שלום וברכה ולרב קודם אתם עושים עבודת קודש ואני רוצה לומר לכם חזק וברוך! דבר שני יש לי שאלה היינו צריכים להתפלל בסניף ולא היה לנו מניין משלנו (היינו רק 5 )ויצאנו לרחוב ושאלנו כמה אנשים אם הם מוכנים להשלים לנו מניין והם שאלו כמה זמן זה ואנוחנו אמרנו להם שזה בערך 15 דקות והם אמרו שהם מוכנים בשמחה לבוא.

ואח"כ חשבנו ביננו לבין עצמינו האם זה בסדר שהם יצטרפו למניין?

תשובה

ב"ה

שלום.

לא רק שזה בסדר אלא אתם זיכיתם אותם בתפילה אשריכם ואשרי חלקכם . "וכל המזכה את הרבים אין חטא בא על ידו".

ועליכם לדעת כי מי שנראה לכם במבט עין שהוא לא שומר תורה ומצוות ומזמינים אותו לבוא להשלים מניין והוא בא בשמחה בודאי שהוא מצטרף לכתחילה למניין.ו["האדם יראה לעניים וה' יראה ללבב"].

שהרי כל אדם באשר הוא אדם מוחזק לאדם טוב וכשר אז למה לנו להרע את חזקת הכשרות שלו? וכי אנחנו יודעים את אשר על ליבו ? וכי אנחנו מכירים את התנצנצות הירהורי התשובה שעלו במוחו? ויתכן שדרגתו הרוחנית גבוהה בהרבה מכמה צדיקים יחד! שהרי מקומם של בעלי תשובה גבוה יותר ממקומם של צדיקים. ואפילו הרהור תשובה אחד יכול להעלות את האדם לדרגה גבוה.

ועל כן טוב עשיתם שזכיתם לתפילה במניין וזיכיתם את עם ישראל. אשריכם!

ויהי רצון שתפלתם תקובל לרצון אמן.

בברכה,
עוזיאל אליהו,

.