ציצית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/06/06 19:02 ג בתמוז התשסו

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה

2 שאלות בבקשה

1 לבני קושי בתפילה וציצית ב"ה בזכות רצוני העז לעזור לו אני מציבה לו גבולות ברורים והוא מצליח להגיע לשחרית במניין ולעיתים גם למנחה וערבית היום אחה"צ החליט לוותר על הציצית כי הולך לים עם חברים ולא לשחות אני התעקשתי ולא הרשתי לו לצאת ללא ציצית האם אני נוקשה מדי ?

2 אגב כך אותו בן -בן 14 התריס בי ואמר תלכי גם את כל הזמן בכיסוי ראש -גם בבית וא רקק בחוץ וגם כשאנשים מחוץ למשפחה מגיעים

מה ההלכה אומרת כבוד הרב לגבי

סוגיות אלה ציצית לבן וכיסוי ראש לי כאשה כל העת

לתשובות כבוד הרב אני ממתינה בקוצר רוח

בהערכה רבה ובכבוד רב

מ.צ.ה

תשובה

שלום וברכה
א. קשה לענות על שאלה זו. את צריכה למשש את הדופק ולראות האם את מצליחה בסופו של דבר לגרום לו ללבוש ציצית באופן קבוע, או שבסופו של דבר זה יתפרץ נגדך. יש גמרא האומרת כי המכה בנו הגדול עובר על "לפני עוור לא תתן מכשול", והרעיון הוא הזהירות שלא לעשות משהו שהוא אנטי. על כן, טוב יותר לבחון האם הוא יכול לשים לעצמו גבולות ברורים, ואם הוא ישים לעצמו גבולות, גם אם אלה יהיו נמוכים מעט מהאידיאל זה הרבה יותר טוב מאשר המציאות שאת תשימי לו גבולות.
ב. מותר לאישה ללכת בלוא כיסוי ראש בבית, אולם אם אלה אנשים שלא מהמשפחה – ראוי ללבוש כיסוי ראש. אולם יכול להיות שזה רעיון טוב - אתם ביחד תקבלו על עצמכם משהו להתקדם בו.

כל טוב ובהצלחה