ציצית

חדשות כיפה הרב שי פירון 16/05/02 07:18 ה בסיון התשסב

שאלה

האם חובה ללכת עם ציציות בחוץ?

תשובה

ב"ה

שלומות!

במעגל ההלכתי, יש מחלוקת בדבר. לדעה אחת ההליכה עם ציצית היא מעיקר הדין, בעיקר בשל העובדה שרק כך ניתן לקיים את האמור: "וראיתם אותו", היינו שיראה האדם ציציותיו במהלך כל היום.
אולם, יש מי שכתב על פי הקבלה שאין לילך כך כיון שיש בכך משום יוהרא.
אומנם, הרב ח.ד. הלוי באר שכוונת חכמי הנסתר היתה ביחס לקשרם ולא ביחס לחוטי הציצית. מכל מקום, לדעתו, גם בני עדות המזרח המקפידים על הלכה זו לפי הנסתר, יוכלו לילך עם ציציות בחוץ.

מן הבחינה הרעיונית, אולי בגלל שכך אני נוהג ללכת, אינני מבין איך מצליחים לבטא את הערך האמיתי של המצוה כשהציציות בפנים.
ובעיקר בימנו, אני רואה בכך משום ביטוי לגאוה האמונית שלי.

בברכה,

שי