ציצית צמר\ ציצית תכלת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 08/07/02 11:42 כח בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד

1)יש לי בעיה החום באיזורינו בלתי נסבל האם מותר לי להחליף את ציצית הצמר ברשת?

אגב שמעתי דעה האומרת שלבישת ציצית צמר בחום אינה בריאה לגוף

2)בזמן האחרון הצליחו לשחזר את פתיל התכלת האם אין בעיה של מסורת?

האם מותר להטיל ציצית זאת בטלית? ואים כן באיזה סוג קשר (אני נוהג לקשור את הטלית לפי הזהר והציצית לפי הבן איש חי)

תשובה

בס"ד

אין חובה ללבוש ציצית צמר - זו רק מצוה מן המובחר. ולכן אם החום באיזורך הוא בלתי נסבל - מותר לך להחליף את ציצית הצמר ברשת.

אין איסור בתכלת. אבל אין לנו מסורת ברורה ולכן מו"ר אבי לא מורה לשואליו ללכת עם תכלת. ולהפך אין הוא מונע את מי שרוצה לילך עם תכלת.

מי שהולך עם תכלת יכול לקשור חוטים אלו בטלית וגם אם הוא טעה בזיהוי התכלת אין בכך פגם במצוות ציצית.