ציצית צמר וציצית רשת

חדשות כיפה הרב יוסף יגודה 19/03/02 06:59 ו בניסן התשסב

שאלה

שלום הרב

1) האם יש מצוה מיוחדת ללכת עם ציצית צמר - ואם כן-מה מיוחד בציצית זו מציצית אחרת.

2) שמעתי שציצית רשת לא כשרה - האם זה נכון? ואם כן - למה?

מצפה לגאולה ולתשובה (אם אפשר).

תשובה

1. השו"ע בסימן ט' סעיף א' כתב שרק בגד העשוי מצמר או פשתים חייב בציצית מהתורה ובגד העשוי משאר מינים חייב רק מדרבנן. אמנם הרמ"א כתב שהלכה כדעת הסוברים דגם בגד העשוי משאר מינים חייב מהתורה.
לכן הפוסקים כשו"ע - ספרדים - ודאי יש עדיפות ללכת עם ציצית צמר שחייבת מהתורה וגם לפוסקים כרמ"א - אשכנזים - יש המהדרים ללכת עם ציצית צמר לצאת ידי כל הדעות.
2. יש פוסקים הסוברים שאין לברך על ציצית העשויה מחומרים סינתטיים וודאי שציצית רשת שאינה עשויה בצורת טויה ואריגה רגילים כשאר בגדים. אמנם הגאון ר' שלמה זלמן אוירבך זצ"ל הכריע שאפשר לברך על ציצית העשויה גם מחומרים סינתטיים אם נעשה ע"י אריגת חוטים בשתי וערב אבל כשאין זה אלא צורת אריגה בלבד - פטור. (עי' ספר הליכות שלמה פ"ג, ט"ז).