ציצית בחוץ

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 23/02/02 16:29 יא באדר התשסב

שאלה

לי יש ציציות ארוכות ואני הולך איתם בחוץ{זה בולט מאד}השאלה היא האם אין כאן ענין של יוהרה אני יודע שאין הציציות מחזקות ע"י זה שאני רואה אותם הייתי יכול גם עם קצרות וזה כאילו מראה שאני דתי יותר וכו'

מה הנ"מ בין ציציות ארוכות לקצרות?

האם חובה ללכת עם צמר?א"כ יש הרי כמה סוגים מה הכי טוב ללכת?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

בכל מצוה יכולה להכנס מעט יוהרה. ואעפ"כ זכור כלל זה: לא מבטלים מצוה בגלל סירכת היוהרא. להפך מתמודדים עם היוהרא בפני עצמה. אבל ממשיכים במצוה.

דבר זה אמור בכל מצוה ולא רק במצוה זו.

הציציות צריכות להיות באורך כפול מהקשרים.

אין חובה לכת עם צמר אבל זו מצוה דאוריתא לעומת הבדים מהסוג האחר שהם חיוב דרבנן.