ציצית בחוץ לספרדי - כן או לא?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/06/02 16:32 כט בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

הבן-איש-חי רושם שעל-פי הקבלה ספרדים צריכים ללכת עם ציציות בפנים.

לעומת זאת, בשו"ע רשום שעיקר המצוה היא לראות את הציצית ולזכור את המצוות.

לאור זאת, האם ספרדים צריכים ללכת עם ציציות בחוץ? והאם יש הבדל בין ספרדי שגר בסביבה חילונית ורוצה להתחזק לסתם ספרדי?

תשובה

בס"ד

אנחנו נוהגים כמו הבן איש חי שכתב על פי האר"י ז"ל כי צריכים ללכת עם ציציות בפנים.

אם ספרדי רוצה להתחזק וללכת באופן זמני עם ציצית בחוץ כגון שהוא בצבא או בסביבה חילונית - תבוא עליו ברכת טוב.