ציון במבחן

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 13/06/13 17:41 ה בתמוז התשעג

שאלה

שלום,

אני לומדת במכללה לימודים גבוהים וקיבלתי במבחן מסוים 93. עברנו עליו בכיתה כי בנות ביקשו אך מלכתחילה לא היינו צריכות לעבור עליו. אני לא הייתי אחת מהבנות שביקשו לעבור על המבחן. בזמן שעברנו על המבחן ראיתי שהמורה נתנה לי ניקוד על 2 תשובות כלתשובות נכונה בעוד שהתשובות לא היו נכונות (לפי מה שהמורה אמרה בזמן שעברנו על המבחן ביחד) , כלומר הייתי צריכה לקבל 91.

לא הלכתי אליה ואמרתי ומאז אני מרגישה מאוד רע עם זה... האם אני חייבת לומר לה שהיא טעתה?

תודה רבה!!!!

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

חושבני שכדאי לומר זאת למורה גם אם זה יעלה במחיר של שתי נקודות ואף יותר מכך.

ומדוע רק כדאי ולא חובה,
כי יש מורה שתגיד לך שהיא טועה גם למטה ואז מתקזז,
ויש מורה שתאמר לך - בגלל היושר אני משאירה את הציון כך,
ויש מורה שתתקן במבחן אבל לא חשוב לה לתקן ביומן שלה,אך כיוון שאינך יודעת מה המדניות שלה, כדאי שתפני אליה ישירות.

אגב, אם עומדים בנסיון קטן כזה זה פתח לעמוד בנסיונות יותר קשים, למשל הפרש גדול יותר של נקודות או הפרש מנכשל לעבר, ומי שנוהג ביושר בדברים קטנים בסופו של דבר ינהג ביושר גם בדברים גדולים.

בברכה,

דני ארגמן