צום תשעה באב ליולדת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 27/07/09 19:24 ו באב התשסט

שאלה

האם מותר לי לצום כאשר בתשעה באב אהיה בעז"ה 33 יום לאחר לידה ראשונה (רגילה)?

יש לציין שאני בתת-משקל והצומות בעבר היו מאוד קשים ומתישים אותי.

אני מניקה וגם נותנת תוספות של מטרנה..

אני חוששת שהצום יפסיק לי את החלב לגמרי ויתיש אותי..

מה דעת ההלכה בעניין?

תודה וכל טוב,

שנזכה לבניין ירושלים במהרה בעז"ה.

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית נחל לכם מזל נאה וסימן יאה .ויהי רצון שתרוו נחת מתוך עושר ואושר שמחה ובריאות אמן.
את צריכה להתייעץ עם רופא ואם הכל בסדר מבחינת המערכות של הגוף אז:
1)תתכונני היטב לפני הצום : תנוחי ,תאכלי, תשתי, היי רגועה.
2)תתחילי את הצום במועד הרגיל ביום רביעי לעת ערב לפני השקיעה.
3)ברגע שאת מרגישה שהגוף שלך מאותת לך בחולשה קטנה או כאב ראש קטן או שאת מרגישה צמאוןוכדומה זה הזמן "לשבור" את הצום ולשתות ולאכול כרגיל על מנת לחזק את הגוף ולהמשיך להניק בצורה מסודרת.

לבריאות,

עוזיאל אליהו,

.