צום תשעה באב לאשה בהריון

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 27/07/09 18:01 ו באב התשסט

שאלה

שלום

אני בהריון בחודש חמישי והתחלתי ליטול היום אנטיביוטיקה לדלקת בגרון איך צריכה אני להתייחס לצום(ברצוני לצום)האם מותר לי לצום...?

תשובה

ב"ה

שלום.

מבחינת ההריון עלייך להתייעץ עם רופא .ואם את בריאה ברוך השם ואין שום בעיה על פי מה שהרופא אומר אז תעשי את כל ההכנות הנכונות לקראת הצום (מנוחה לפני הצום שתיה מרובה ואכילה כדבעי) ואז תתחילי את הצום. ואם תרגישי חולשה או כאבי ראש וסחרחורות ובחילות וכדומה את חייבת להפסיק את הצום ומצווה עלייך לאכול ולשתות כרגיל.

מבחינת נטילת התרופה גם בזה עלייך להוועץ עם רופא מומחה .אם הוא מחייב אותך ליטול את התרופה אז את צריכה לשמוע בקולו וליטול את התרופה .

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.