צום לפני ניתוח קיסרי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/09/10 20:06 ה בתשרי התשעא

שאלה

שלום לכבוד הרב!

הרב השאלה היא שאני יומים אחרי הכיפור בעז'ה יתברך צריכה ללדת בניתוח קיסרי כי זה מה שנקבע לי בבית חולים מאחר ואני מטופלת במרפאות בבית חולים וולפסון לסיכון כי אני נמצאת בסיכון הריון ואת זה גלתי רק בחודש שבעיעי להריוני.אני מאוד מאוד רוצה לצום אפילו שאני נמצאת בסיכון להריון (אני כבר בחודש אחרון התאשפזתי מספר פעמיים )השאלה האים מותר לי לצום ביום א' למחרת של יום כיפור אני מתאשפזת לקראת הניתוח בעז'ה.

אודה מאוד אם אקבל את התשובה כמה שיותר מהר עוד השבוע בתודה מראש רותי ש.

תשובה

ב"ה

שלום.

אם הצום ביום כיפורים יכול להזיק לך אז אסור לך לצום. וזה לא קולא בהלכות צום אלא "חומרא" בהלכות פיקוח נפש.
את צריכה להתייעץ עם רופא ולפעול על פי הוראותיו. יתכן שהוא יתיר לך לצום מספר שעות ויתכן שהוא לא יתיר לך לצום מפני הסכנה.

אין משמעות לצום שיתקיים ביום ראשון (כהכנה לניתוח קיסרי- אין קשר בין הדברים).

ויהי רצון שהם יברך אותכ ללידה קלה מתוך בריאות הגוף והנפש אמן.
כתיבה וחתימה טובה.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.