צום להריונית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/09/12 19:11 כד באלול התשעב

שאלה

שלום רב

אני בחודש הששי להריון, רציתי לדעת מה הדין לגבי צום האם יש הקלות ומהם.

בברכה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הריון תקין ונורמלי לא מבטל צום.
מתחילים את הצום כרגיל (אין חובה ללכת לבית הכנסת, אפשר להשאר כל היום בבית, אפילו במיטה).
אם מאוחר יותר מרגישים רע אפשר לאכול לשיעורים* ואם מרגישים ממש רע אפשר לאכול מיד.

(על אכילה בשעורים כתבתי באחת התשובות האחרונות)
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=276664

אם יש לך רקע של קשיים לצום את צריכה להתייעץ עם רופא (רצוי רופא דתי שמבין גם את הערך של הצום; אם יש רק רופא חילוני, יש ממליצים להתיעץ עם שני רופאים בלי שידעו זה על זה...)