צום כיפור

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/09/13 21:36 ה בתשרי התשעד

שאלה

בלכבוד כבוד הרב שלום אני בהיריון השאלה אם אני צריכה לצום את כל הצום הברזל שלי נמוך הרופא אמר לי לשתות שני כדורי ברזל אם אני לא שותה מים וכדורים יש לי חולשה בכל הגוף כמה השאלה אם אפשר לצום חצי צום

תשובה

בס"ד
שלום רב!

בשאלות בריאות צריך להתייעץ עם רופא דתי.
כשאין רופא דתי אפשר להתיעץ עם רופא ולהסביר לו שמאוד חשוב לך לצום.
אם הרופא יקבע שאת חייבת לקחת את הכדורים ולשתות - תשתי מעט מים בהפסקות (אפשר לשתות 40 מ"ג בהפרש של 9 דקות) זה לא נחשב 'שבירת הצום'.

עייני גם
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/209221