צום יז תמוז לחולה אולקוס

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/06/02 08:39 יד בתמוז התשסב

שאלה

בשנת תשמ"ו קיבלתי התקף אולקוס רציני שחייב אישפוז במשך שבוע וטיפול תרופתי קבוע במשך מספר שנים, כמדומני ארבע שנים, אותו הפסקתי בעצמי. בשנת תשנ"ו קיבלתי התקף שני, חמור מהראשון. זה היה בשעת שירות מילואים. כשפינו אותי לבית חולים הרופא ציין שאם היו מפנים אותי לבית החולים שעתיים מאוחר יותר זה יכול היה להיות ח"ו....

שאלתי ת"ח גדול פוסק וראש ישיבה גדולה, בקשר לצום י"ז בתמוז. הוא פסק לי לשאול את הרופא שלי. הרופאה שלי אינה דתיה במובן המקובל אך היא מכירה את קפדנותי בקשר לשמירת מצוות. היא אסרה עלי לחלוטין לצום.

מאז עד היום איני צם שום צום "קל" מלבד יום הכיפורים וט' באב. ביום הכיפורים הראשון היה נורא קשה בתחילה לצום אך בהמשך זה הסתדר. בקשר לט' באב - כנראה סייעתא דשמיא.

שאלתי היא האם תוקף האיסור של הרופאה אז תקף להיום? ברצוני לצצין שהצום קשה עלי.

תשובה

אסור לך לצום בי"ז בתמוז