צום יום כיפור

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 09/10/16 11:47 ז בתשרי התשעז

שאלה

שלום רב, אני בת 34 יש לי שלושה ילדים קטנים מתחת לגיל 4, ועכשיו נמצאית בשבוע 12 להריון רביעי.

ההריון הזה עובר עלי מתחילתו מאד קשה מלווה בסחרחורות ובחילות והקאות ואף הגעתי פעם אחד לפינוי באמבלונס עקב אי יכולת לעמוד בגלל סחרחורות וקיבלתי עירוי.

אני יודעת שיהיה לי קשה מאוד לצום עקב הבחילות וההקאות ורציתי לדעת אם יש הקלות במצב זה

תשובה

שלום
ראשית, כמובן שצריך לבלות את הצום במנוחה עד כמה שניתן, והחיוב שלך בצום קודם לחיוב של בעלך בתפילה בציבור, ולכן הוא צריך לשאת בעול הילדים כדי לאפשר לך לצום.
את צריכה להתחיל את הצום, וברגע שמגיעות התופעות הבעייתיות (כל מה שמעבר לסחרחורת קלה), תתחילי לשתות לשיעורים (הסבר בהמשך), ואם שתייה לא מספיקה, אז גם אכילה לשיעורים.
שתייה לשיעורים - לפני הצום תמלאי את כל הפה במים, ןתמדדי את הכמות הזו. מעט פחות מחצי מהכמות הזו (בדרך כלל בסביבות 30-40 סמ"ק) זה השיעור שלך. את זה את שותה בשעת הצורך כל 9 דקות. אם זה לא מספיק, להקטין את מרווחי הזמן בהדרגה עד ל 4 דקות. ואפילו ל 2 דקות אם צריך. את השתייה הזאת לא לעשות עם מים, אלא עם שתייה מזינה, כגון מיץ ענבים, מיץ טבעי, מרק או חלב.
אכילה לשיעורים - כל 9 דקות עד 32 סמ"ק (ולפוסקים כגר"ע יוסף מודדים בגרמים).
אם הכמויות הללו לא מספיקות, והבעיות ממשיכות, לא צריך להגיע למצב של פינוי באמבולנס, אלא תפסיקי את הצום.
גמר חתימה טובה