צום יום כיפור לחולה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/09/02 17:01 ו בתשרי התשסג

שאלה

אני חולה במחלת הנשיקה הפוגעת גם בכבד.

האם יש הקלות לגבי הצום.

אני חייב לקחת כדורים כדי להוריד את החום

תשובה

ב"ה

צבי שלום.

אתה יכול לבלוע כדורים על פי הוראות הרופא ,
אם הכדור "חשוף" יש לעוטפו ב"קפסולה "ריקה או בכל דבר אחר ולבלוע.

ככלל התורה מאוד מחמירה בנושאי פיקוח נפש ולכן כשמתעורר ספק ולא הקל ביותר יש לאכולשיעורין.

דהיינו,30 גרם מוצק כל 9 דקות,ו-25 גרם נוזל כל 9 דקות.ומותר לשתות 25 גרם שתיה ולאכול 30 גרם בבת אחת,להמתין 9 דקות ואר כך לשתות ולאכול שנית אם זקוק לכך.

על כן תוועץ ברופא שיאמר לך האם יש ספק של פיקוח נפש, במקרה הספציפי שלך.

בברכת רפואה שלמה.

עוזיאל