צום בכיפור-נוטלת כדורים נגד חרדות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/09/12 20:40 ח בתשרי התשעג

שאלה

שלום, אני נוטלת תרופות באופן קבוע, כדור... כבר חצי שנה כל יום לטיפול בחרדות. אני מעוניינת לדעת איך אני אמורה לנהוג במהלך הצום. כמו כן, אני נוטלת את הכדור מידי בוקר בשעה קבועה. שזה חלק מההוראות נטילת הכדור שקיבלתי. אני אמורה לאכול לפני נטילת הכדור, אך אשמח לדעת את דחיפות העניין והאם אני יכולה לקחת אותו על בטן ריקה. במידה וכן,אז עם מים?או בלי..? תודה וחתימה טובה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש הרבה כדורים שגם אם מחמיצים נטילתם פעם אחת לא קורה כלום. יש כדורים שאפשר להקדים או לאחר נטילתם ב12 שעות.

את גם צודקת שנטילת כדור בלי מים ובלי מזון אינה פוגמת בצום - גם את זה צריך לבדוק עם רופא.

חבל שאת פונה בערב יו"כ, מפני שהתשובה לכל מה שהעליתי כאן מצויה אצל הרופאים. צריך להתיעץ אתם (אני מנסה להשיב בדחיפות - אולי תוכלי להתיעץ בטלפון עם אחות, רופא או רוקח).