צום ביום כיפור למניקה והרופא המליץ שלא

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/10/05 11:35 ח בתשרי התשסו

שאלה

אני אמא לשתי בנות האחת בת 2 והשניה בת 3 חודשים אני מניקה הנקה מלאה.

לפני שנתיים אני לא צמתי את הצום (הרב התיר לי) מכיוון שהנקתי ויש לי "היסוטריה" לא טובה בצומות של התעלפויות וכדומה.

השנה הרב שלי בחו"ל ואין לי אפשרות לשאול אותו.

ולכן אני שואלת אותך.

אני עדיין חלשה מהלידה (הברזל שלי עדיין לא עלה ל8) שנוסף לזה אני אנמית והרופא המליץ לי לא לצום.

מה עלי לעשות? אני גם חוששת שלא יהיה לי חלב כי בימים שבהם אני לא שותה אין לי חלב ואז התינוקת יונקת כל שעתיים וזה נורא קשה.

תשובה

שלום וברכה
צמתחילים לתום. כשמרגישים שזה לא הולך מתחילים לשתות פחות מכשיעור (חצי פה כל כחמש דקות). אם זה לא מספיק - שותים כרגיל.

כל טוב