צום ביום כיפור בתחילת ההריון

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/08/13 08:19 כב באלול התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,

ביום כיפור הקרוב בע"ה אני אהיה בשבוע 10.

נכון לעכשיו אני סובלת מבחילות קשות ביותר שמלוות בעליות חום וסחרחורות.

הדבר היחיד שאני יכולה לאכול זה פחממות וגם זה בכמויות קטנות כל כמה דקות, אך אני שותה הרבה מים עם לימון כדי להקל.

אני ממש לא יודעת איך אני הולכת לעבור את יום כיפור במצב זה.

מה עליי לעשות? בטח אני לא יחידה שחווה הריון כזה...

תודה רבה מראש על התשובה,

תשובה

בס"ד
שלום רב,

להלן תשובה של רב - רופא הרב ד"ר מרדכי הלפרין ממכון שלזינגר
http://98.131.138.124/db/showQ.asp?ID=4609

עליך להתחיל את הצום כרגיל, ולהקפיד לשהות במקום ממוזג, ולהמנע ממאמץ (לא ללכת לבית הכנסת).
אבל ברגע בו את מרגישה סחרחורת או הרגשת התעלפות או רעידות בגוף, עליך להתחיל לשתות נוזל מזין (כמו מיץ ענבים טהור או מהול) בכמויות של 40 סמ"ק כל 9 דק' עד שתחושות הסחרחורת, ההתעלפות או הרעידות חולפות.
כנ"ל אם את מרגישה כאבי ראש חזקים מאד.
אם ההרגשה הרעה לא חולפת תוך זמן סביר תוכלי להוריד את זמן ההמתנה בין מנה למנה ל-4 דקות ואפילו ל-2 דקות.