צדקה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/08/05 16:00 כא באב התשסה

שאלה

שלום לכב',

אני חופשי בתהליך חזרה בתשובה. מבקש לקחת חלק בתחום הצדקה אך אינני יודע - למי נותנים צדקה, מתי, כמה והיכן? חיפשתי אך מצאתי תשובות רק לגבי טעמי המצווה.

אודה לך אם תוכל להשיב לי לתיבת הדוא"ל הפרטית.

תודה

דרור

תשובה

שלום וברכה
מצוות צדקה היא מצווה מורכבת מכמה עניינים. אכתבם בקצרה כדי שיהיה מאיפה להתחיל:
א. קיימת חובה שלא להשיב פני עני נכלם, ועל כן אנו נותנים לכל מי שמבקש משהו, ולא משיבים את פניו ריקם.
ב. אדם חייב לתת ממונו לצדקה כפי הנצרך. יש לזה גבול מקסימום (20%) והרבה דברים שיש להתחשב בהם לפני שנותנים, כי יש דין של "חייך קודמים לחיי חברך". חז"ל מדגישים כי המעלה הגדולה ביותר היא לתת לעני עבודה כדי שיוכל להתפרנס ממנו ובנוסף לכך הדבר החשוב ביותר הוא סבר הפנים המעודד והתומך.
ג. ישנו דין מדרבנן (לדעת רוב הפוסקים) של קו מינימום לנתינה לצדקה, והוא 10% מהרווח הנקי של האדם.
זה על קצה המזלג.

כל טוב ויישר כוח