צביעת שיער

חדשות כיפה הרב שי פירון 18/02/02 15:55 ו באדר התשסב

שאלה

בס"ד

שלום עליך הרב שי!

האם מותר לצבוע את השיער בשביל חג הפורים? צביעת השיער, משמע חימצון, לא לתמיד, צבע שידהה.

רק להזכיר, הרב שלמה אבינר שליט"א בספרו "עם כלביא" כתב שאסורה צביעת השיער על הגבר, אך אולי בפורים זה שונה.

אשמח לקבל תשובתך במהרה מאוווד מאווד דחוף.

תשובה

ב"ה

אסף!

אף שאינני בטוח שיש איסור בצביעת שיער במשך כל השנה, זאת בשל העובדה שאיסור צביעת שיער הוא בשל "לא ילבש" ובימינו יש גברים לא מעטים שצובעים את שערם, בכל מקרה, בנידון שלך, אני חושב שיש מקום לאסור שהרי כאן החימצון בא לבטא התדמות לעוברי עבירה ופורקי עול ולכן בוחרים דוקא בפעולה הזו שיש בה משום ביטוי להתרחקות מדרכנו. אני לא מוצא לנכון להתיר בפורים כל מה שאולי היינו רוצים לעשות כל השנה..ולא יכלנו לעשות.

לכן, המנע מצביעת שיער אף שזה יורד והשתדל למצוא נתיבים אחרים לשמחה.

בברכה,

שי