צבא לבנות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/12/11 15:08 כו בכסלו התשעב

שאלה

שלום

אני בת דתייה, ועשיתי שירות לאומי במשך שלושה חודשים, אבל אז הבנתי שהשירות לא ככ בשבילי והחלטתי לעזוב על מנת להתגייס.

יש לציין שגם לפני שהחלטתי ללכת לשירות רציתי מאוד ללכת לצבא אבל מכל מיני סיבות ויתרתי על ההחלטה.

במשך השירות הבנתי שאני לא ממצה את עצמי, ולא מרגישה שאני תורמת.

בעז"ה אני צריכה להתגייס עוד חודש ורציתי לשאול אם במסגרת התפקיד אני אצטרך לחלל שבת, האם זה מותר? הרי מדובר בפיקוח נפש.. וגם האם עצם העובדה שבנות משרתות בצבא זה נוגד את ההלכה? או שמדובר בהחמרה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני לא מבין: אחרי שכבר החלטת להתגייס, מה מקום לשאול אם זה נוגד את ההלכה?
כמו מישהו שקודם מזמין מנה במסעדה ואחר כך שואל אם המסעדה כשרה...

באשר לפעילות צבאית בשבת: רוב הפעולות של הצבא אינם פיקוח נפש והן אסורות בצבא. יש פעילות מבצעית שמותרת מפני שהיא פיקוח נפש. בכל הבירורים הללו עוסקת הרבנות הצבאית והיא שנותנת לכל חייל את הפתרון לשאלות שקשורות לתפקיד שלו בצבא.

ההחלטה שלך על מעבר משרות לאומי לצבא, והשאלות שלך כאן משקפים מבוכה רבה. אני ממליץ לך לא להסתפק בשו"ת אינטרנט אלא לזמן עצמך לשיחה משמעותית עם רב \ רבנית, מחנך \ מחנכת - כדי ללבן בצורה מסודרת את הדברים שמטרידים אותך.

בהצלחה