פתיחת בקבוק בשבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/03/02 17:05 כ באדר התשסב

שאלה

שאלה הלכתית-

כל שבת אנחנו קונים בקבוקי שתיה קלה לשבת. האם צריך לפתוח את הפקק (דבר שכרוך בהסרת רצועת פלסטיק) לפני שבת? ואם שכחנו לפתוח, ואף אחד לא מודע להלכה שאסור לפתוח את הבקבוק בשבת- אני צריכה להגיד לכולם שאסור למרות שאני יודעת שהם יעברו על זה בכל זאת, או ש"מוטב יהיו שוגגין"?

תשובה

יש כאלו שאוסרים לפתוח בקבוקים בשבת כיון שהם חוששים שבפתיחת הפקק נוצר כלי חדש ושמו "פקק" שזה מוצר שלא היה קיים קודם לכן שהרי רק בשבירת הטבעת נוצר הפקק.
ויש חולקים ואומרים שגם קודם הפתיחה היה הפקק ראוי לשימוש ורק הלחץ סגר אותו על הבקבוק. לכן הוא מותר בפתיחה בשבת. מבדיקה שעשיתי במפעל ליצור בקבוקים הפקק ראוי לשימוש קודם הפתיחה ולכן זה מותר. וכן אנו נוהגים.
אם את רוצה לנהוג כמו האוסרים - הזכות בידך אבל אל תאמרי לאחרים שהם טועים.