פשר חלום

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/02/13 14:18 ט באדר התשעג

שאלה

שלום לכולם,

ראשית, אודה באם ניתן לקבל מענה מרב המתמחה בענייני חלומות ופירושם.

שנית, ברצוני לתאר את החלום אשר חלמתי:

סבתי עליה השלום נפטרה לפני פחות מ 11 חודשים. כלומר, האזכרה של ה 11 חודשים מתקרבת.

לפני כחודש חלמתי שהיא נמצאת בבית בו אני גרה עם משפחתי, ואני ואחותי צריכות לחפוף לה את הראש בלבד, כי את הגוף היא יכולה לשטוף בעצמה.אציין כי היא נראתה כרגיל ולבושה.

לאחר שאחותי קראה לי לצאת מהבית, יצאנו לתחנת האוטובוס עם סבתא.בזמן שאני ואחותי חיכינו בתחנה סבתא חיכתה קצת רחוק על מנת שלא להטריח אותה. כשהאוטובוס הגיע ביקשנו מהנהג לעצור לידה ולהעלות אותה לאוטובוס. סבתא עלתה מהדלת האחורית כי שם לא היו הרבה מדרגות. שלושתנו נסענו למספרה שבשכונה ששם אמי מסתפרת (הסבתא היא האמא של האמא שלי).

אני צריכה באופן דחוף ביותר לדעת האם רצתה להעביר לי בחלום מסר כלשהוא? מה עליי לעשות? מה אומר החלום?

תודה רבה,

תשובה

שלום!

נראה לי לפתור את החלום כך:

סבתך ב"ה נמצאת במקום טוב בשמים, ולכן היא נראית לבושה ולא מטריחה. היא רק צריכה עוד קצת עזרה "לחפוף את הראש". ללכת למספרה פירושו לסדר את השער, שמבטא את הדינים. אבל באופן כללי טוב לה. הסבתא שמחה בכם וסומכת עליכם.

איך תוכלו לעזור עוד לנשמת הסבתא?

כידוע מעשינו כאן למטה מועילים לנפטר למעלה (ולכן יתום אומר קדיש).

כדאי להוסיף עוד לימוד משניות (אפשר מסכת אבות) לעילוי נשמתה (שהרי "משנה" אותיות "נשמה", לקרוא תהילים, לתת צדקה ולהוסיף מעשים טובים וחסד לעילוי נשמתה.

החלום הזה הוא חלום טוב, אינך צריכה להיות מוטרדת ממנו. החלום רק נועד לעורר מעט.

כל טוב!