פשטידה ללא ניפוי קמח

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 29/04/10 12:41 טו באייר התשע

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום!

ברצוני לדעת האם מותר לאכול פשטידה שאפיתי, ללא ניפוי קמח?

בנוסף, האם צריך לנפות פירורי לחם שלא רשום שיש צורך לנפות?

תודה רבה ושבת שלום!

תשובה

ב"ה

שלום.

1)ראשית תקבלי על עצמיך להבא לנפות את הקמח לפני השימוש. נכון הוא שהקמחים היום נקיים יותר מבעבר אך ההתלעה מצויה גם בהם למרות חיי המדף הקצרים והמהירים. כדאי לך לרכוש נפת משי ולעשות לעצמיך תזכורת על מנת לא להכשל שוב.(המספרים על הנפה הם מספרי החורים לאינצ' )

ובאשר לתבשיל עצמו: בדיעבד ,אם יש עוד קמח בשקית אז תבדקי את הקמח שנשאר אם הוא בסדר ולא מתולע אז ניתן בדיעבד להכשיר את הפשטידה ויש לבדוק גם את הפשטידה עצמה לפני שאוכלים האם נראים בה תולעים.

2)אין צורך אבל אם זה נמצא אצליך הרבה זמן פתוח כדאי מאוד לבדוק (להעביר על צלחת ולא צריך נפה).

בתאבון,

עוזיאל אליהו,

.