פרשת כי תצא

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 11/08/02 21:42 ג באלול התשסב

שאלה

שלו' כבוד הרב,

בקריאת תחילת פרשת כי תצא של בשבת האחרונה עלו לי מספר שאלות:

1. ההתבוללות עם הגוים אסורה. אם כן מדוע מותר לקחת לאשה גויה שנשבתה?

2. מדוע צריכה השבויה לעבור את כל התהליך המשפיל והמבזה שהיא צריכה לעבור?

3. בציווי "לא תקלל חרש" מלמדנו הרמב"ן כי אסור לקלל חרש לא רק בגלל הפגיעה שזה גורם לו אלא כי אסור לנו להשחיט את הנפש שלנו. וכך גם בכל רבדי החיים. אם כן, כיצד יתכן שהסקילה והתליה מותרות?

תודה מראש.

תשובה

ספיר שלום,
1. כל מה שמדובר הוא רק כאשר האישה התגיירה בצורה אמיתית.
2. התורה אינה רוצה שאדם יקח אישה בגלל יופיה שסימא את עיניו ולכן הוא עומד למבחן האם הוא רוצה בה גם כאשר היא לא ביופיה.
3. סקילה ותליה הן נעשות רק על מצבים חמורים במיוחד "ובערת הרע מקרבך". בית דין היה משתדל להמנע ככל שניתן מעונש מוות. התליינים והסוקלים היו מתפללים שלא יאלצו לעשות זאת ואם עשו זאת התורה אמרה "ונתן לך רחמים וריחמך" דהיינו שלא תפגע הנפש.

בברכה

צבי קוסטינר