פרשת השבוע

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 20/09/13 10:24 טז בתשרי התשעד

שאלה

שלום, חברתי מתחתנת בשבוע הבא, לא מדובר בקהילה שומרת דת ומסורת. בע"ה פרשת השבוע תהייה פרשת בראשית, ברצוני לנשוא כמה דברים בנושא. אני מחפשת כמה נקודות מעניינות שקשורות לפרשת זו ולנישואין. אשמח מאוד מאוד לעזרה בנושא.תודה רבה וחג שמח.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

בחתונה מברכים: "שמח תשמח רעים אהובים כשמחך יצירך בגן עדן מקדם"

אנו מתפללים שה´ ישמח את בזוג כמו אדם וחוה בגן עדן,

מה המיוחד בזה?

הם היו יחידים בעולם והיא היתה היחידה, לא היה לו למה להשוות אותה, היא הכי טובה שיש,

מברכים את הזוג שיהיו שמחים אחד בשני כאילו אין שום אדם אחר בעולם.

אם תשלחי לי את המייל שלך, אשלח קובץ מורחב בענין.

בברכה,

דני ארגמן