פרשת השבוע בתשרי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 18/02/02 12:39 ו באדר התשסב

שאלה

אני מורה חילונית, ובמסגרת שיעורים של זהות יהודית המתקיימים לתלמידים בגיל בר המצווה, הם נדרשו לחקור אודות הפרשה בה הם נולדו.בדקתי את פרשת השבוע של תאריך הולדתי העברי (י"ט בתשרי), אך בדיוק בתאריך בו נולדתי לא כתובה פרשה, רציתי להבין מדוע, ומהי פרשת השבוע שלי בעצם.אודה לך אם תקבל את בורותי בנושא בהבנה ותתיחס לשאלתי ברצינות. לילך

תשובה

שלום

את נולדת באמצע חג סוכות ולכן הפרשה שנקראה בבית הכנסת באותה שבת היתה פרשה שקשורה לחג ולא קשורה לרצף הקריאה הרגיל
.
הפרשה שנקרית בדרך כלל בכל ימי חג סוכות זה הפרשה המדברת על הקרבנות שהיו מקריבים בזמן בית המקדש למען אומות העולם. כי סוכות הוא חג המסמל את הסוכה העוטפת ומכילה את כולם.

בשבת סוכות קוראים קטע מפרשת "כי תשא" המדברת בהתמודדות של משה אחרי חטא העגל והנסיון שלו ליצב את המצב. הקריאה מתחילה במילים "ראה אתה אומר אלי"

חלק מההתמודדות היא מצוות החגים ומתוכם חג סוכות.

החגים מעלים אותנו מידי פעם למצב של שמחה גדולה שמטרתה לקשר אותנו אל המציאות העתידית שאפשר להפיק מהעולם בו אנו חיים.

בהצלחה