פרשת הרב אבינר

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/09/03 13:41 כג באלול התשסג

שאלה

בערב ראש השנה מטרידה אותי שאלה קשה.

הרב הגן על הרב אבינר באתר זה בהרחבה לפני כשנה ותמך בגרסת הרב אבינר שטענות המתלוננות נגדו נבדקו בעבר ע"י רבנים ואישי ציבור ונמצאו חסרות שחר.

האם הרב יודע מי בדק את טענות הנשים שהתראיינו למעריב? האם מדובר בבוררים מוסכמים על 2 הצדדים?

הרי הנשים טוענות שלא הייתה כלל בדיקה?!

היחיד שפירסם מסקנות של בדיקה בעניין זה - הוא הרב בלייכר.

מסקנתו היתה שהנשים "חולות נפש", האם כבוד הרב מקבל מסקנה זו?

תשובה

בס"ד

אדם צדיק הוא בחזקתו עד שלא יוכח אחרת. ובמיוחד הרב אבינר שנחשב לתלמיד חכם בקנה מידה כל כך גדול שאין ולא יכול להיות שאם עיתונאי כתב עליו כתבה מיד נאמין לו ונוציא את הרב מחזקתו. חזקת צדיק.

וראה:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=15426

בהצלחה