פרשת הקטורת

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 15/06/09 20:31 כג בסיון התשסט

שאלה

שלום וברכה , רציתי לשאול לגבי פרשת הקטורת - יש בה הרבה קטעים שאני לא מבינה אז אני אשמח אם תוכל להסביר לי , ולמה אומרים שזה נותן סגולה להצלחה - והאם זה נכון שטוב לקרוא את זה לפני מבחן ? תודה רבה .

תשובה

שלום

אם תשאלי קונקרטית אוכל להסביר. איני יכול לכתוב כאן פירוש על כל פרשת הקטורת כמובן.

הסגולה היא משום שקרבן הקטורת הוא קרבן עליון מאד, והוא מקרב בצורה עמוקה את כלל ישראל לקב"ה.

לא כדאי להעמיק בסיבות הסודיות של דברים אלו לפני שלמדת את כל תורה שבע"פ כראוי.

ישנו מנהג על פי הסוד לקרוא את פרשת הקטורת כסגולה להצלחה, וכיוון שנהגו בזה ישראל אין לבזות את המנהג הזה, ובלבד שתזכרי שהקריאה כסגולה היא שולית מאד יחסית ללימוד החומר למבחן ולעבודת המידות ויראת השם היום יומית.

בהצלחה