פרקי שירה ונדר

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 15/06/09 12:09 כג בסיון התשסט

שאלה

התחלתי להגיד פרקי שירה ואמרו לי שצריך לקרוא לפני השקיעה. יצא לי לומר פרק שירה אחרי חצות. האם זה נחשב כבר היום שלמחרת ואני צריכה להתחיל להגיד שוב 40 יום מההתחלה?

תשובה

שלום

אם קיבלת על עצמך ולא אמרת 'בלי נדר', עליך להקפיד שלא לפספס שום פעם, או לעשות התרת נדרים.

לאחר חצות זהו כבר היום הבא.
ולכן מבחינת הסגולה שבזה אינך חייבת לחזור עוד 40 יום, שכן זה אינו משנה כ"כ.
אך מבחינת הנדר שבזה, אם אמרת שתעשי כך 40 יום רצוף, והתכוונת ליום ולא לאחר חצות, עליך לשוב ולעשות 40 יום רצוף או להתיר את הנדר ע"י ת"ח.

כל טוב