פרנסה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 03/08/13 20:47 כז באב התשעג

שאלה

שלום רב

אני בחורה חילונית, התחתנתי לפני כחודש. מאז שומרת על נידה וטובלת במקווה כהלכה.

בעלי היה שותף בעסק שכשל והפסיד הרבה מאד כסף (הוא בהליך משפטי מול השותפים שרימו אותו), מאז אני מרגישה שאין לנו ברכה לכסף מרוויחים או לכסף שקיבלנו כמתנת חתונה. כל פעם הנושא של המשפט עולה ותמיד אותו מחייבים לשלם סכומים לא הגונים לעומת שותפיו. הוא מאד מבואס מכל הנושא הזה. רציתי לבקש ממך לייעץ לי על איזושהי תפילה שתוכל להקל על בעלי ותביא ברכה לפרנסתינו. חשוב לציין שזו אחת הסיבות לכך שאני טובלת במקווה.

אשמח לקבל ייעוץ לתפילה או כל מצווה אחרת

תודה רבה

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

ישר כח על כך שקבלת לשמור מצוה חשובה זו.

אין תפילה מיוחדת שצריך להתפלל,

את יכולה להתפלל מתוך ליבך ולבקש את בקשתך.

אפשר גם לקרא פרקי תהילים.

אפשר גם תפילה זו:

הִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ יְיָ אֱלֹהֵינוּ וֵאלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ, שֶׁיִּהְיוּ מְזוֹנוֹתַי וּפַרְנָסָתִי וּמְזוֹנוֹת וּפַרְנָסַת בְּנֵי בֵיתִי עִם מְזוֹנוֹת וּפַרְנָסַת כָּל עָמְּךָ בֵּית יִשְׂרָאֵל, מֻכְתָּרִים וּמְאֻמָּתִים וּמֻצְדָּקִים בְּיָדְךָ, וְאַל תָצְרִיכֵנִי לִידֵי מַתְנַת בָּשָׂר וָדָם וְלֹא לִידֵי הַלְוָאָתָם, כִּי אִם לְיָדְךָ הַמְּלֵאָה הַפְּתוּחָה, הַקְּדוֹשָׁה וְהַרְחָבָה. וּתְהֵא מְלַאכְתִי וְכֹל עֲסָקַי לִבְרָכָה וְלֹא לַעֲנִיּוּת, לְחַיִּים וְלֹא לְמָוֶת, וּתְזַכֵּנִי שֶׁלֹּא יִתְחַלֵּל שֵׁם שָׁמַיִם עַל יָדִי. וְאֶהְיֶה מִן הַמּוֹעִילִים וּמַשְׁפִּיעִים טוֹב לְכֹל אָדָם תָּמִיד, וּתְמַלֵּא יָדִי מִבִּרְכוֹתֶיךָ וְשַׂבְּעֵנוּ מִטּוּבֶךָ, כְּמוֹ שֶׁעָשִׂיתָ לְיוֹצְאֵי מִצְרַיִם, כִּי אַתָּה יְיָ בֵּרַכְתָּ וּמְבָרֵךְ לְעוֹלָם. עֵינֵי כֹּל אֵלֶיךָ יְשַֹבֵּרוּ, וְאַתָּה נוֹתֵן לָהֶם אֶת אָכְלָם בְּעִתּוֹ, פּוֹתֵחַ אֶת יָדֶךָ, וּמַשְׂבִּיעַ לְכָל חַי רָצוֹן. הַשְׁלֵךְ עַל יְיָ יְהָבְךָ וְהוּא יְכַלְכְּלֶךָ, לֹא יִתֵּן לְעוֹלָם מוֹט לַצַּדִּיק. וְאַתֶּן נְשָׁמוֹת הַקְּדוֹשׁוֹת וְהַטְּהוֹרוֹת, הַעֲתִירוּ אֶל יְיָ בַּעֲדִי וּבִגְלָלִי, יָרִים קַרְנִי וְיַגְבִּיהַּ מַזָּלִי, לְמַעַן אוּכַל לְעָבְדוֹ בְּלֵבָב שָׁלֵם כָּל יְמֵי עוֹלָם אָמֵן: (שערי דמעה)

אבל הדבר הכי חשוב הוא לשמור על המצוה שקבלת.

כמובן אין שום הבטחה שתפילה או מצוה תביא את הישועה,

אנחנו מקימים את רצון ה' והוא יעשה הטוב בעניו.

אבל הכי חשוב הוא להתמיד במצוה שקבלת על עצמך.

וה' ישלח לכם ברכה והצלחה.

בברכה,

דני ארגמן