פרי וקליפה בהתנהגת האדם

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/07/02 15:09 כו בתמוז התשסב

שאלה

שלום הרב.

אני רוצה לספר לך על בעיה שמפריעה לי כבר כמעט שנה, ואני לא יודע איך לצאת ממנה.

היא בעיה אישית ואני מבקש אם תוכל להקדיש לי מזמנך, למרות שאני בטוח שיש עליך המון חוץ מהבעיה שלי אבל היא נורא קשה...

הבעיה היא כזאת,

לפני שנה וחצי חבר אחד שלי לימד אותי והטיף לי הרבה על דיבורים עם בנות (אפילו באינטרנט), הוא פשוט עשה נגדי כל כך הרבה והוציא עלי שמות שאני דיברתי עם בנות והפסקתי עם זה אבל זה פגע בי, עזבתי את תנועת הנוער שלי, לא יכלתי לדבר עם הרבה מחברים שלי והייתי צריך לבנות לעצמי חברה חדשה.

לאחר כשנה אותו חבר שלי התחיל הוא בעצמו לדבר עם בנות, ובצורה חופשית לגמרי, פשוט כל פעם שהלכתי ברחוב וראיתי אותו זה עשה לי משהו, ניסיתי להתעלם אבל זה היה קשה...

אפילו עברתי כמה פעמים על לשון הרע, כי לא יכלתי לשמור יותר בלב את מה שהוא עשה לי...

אני לא יודע איך לצאת מהבעיה שמשהו אמר לך משהו ובסוף הוא בעצמו לא בסדר, ועוד זה פגע בך...

אנא עזור לי...

תשובה

בס"ד

מאז חטא אדם הראשון יש תערובת טוב ורע בכל המציאות. גם בכל הפירות הטעימים יש פרי וקליפה. גם בלימוד תורה יכול להיות לימוד רע כגון לקנטר.

עיקר התערובת היא כמובן באדם שיצר אותה ולכן יש בתוכנו צדדים כאלה וצדדים אחרים. ולפעמים באותו מעשה ואפילו באותה תפילה יש קטעים טובים ויש קטעים אחרים.

המטרה היא כמובן להפריד ולקחת רק את הטוב ולא לאכול פרי וקליפה ביחד. זה לא טעים.

אני שומע בדבריך כאילו היתה לו כוונה לקנטר אותך כשהוא ניסה לשכנע אותך להפסיק עם בנות. ויכול להיות שגם אצלו זה בא בתערובת. קצת לשם שמים וקצת לקנטר. אפשר שהוא התחיל במחשבה אחת וסיים בשניה. ויכול להיות שאני סתם חושד בו.

את המעשה של החבר שלך אתה צריך לחלק.
מה שטוב - קח.
מה שרע - זרוק.
הוא גרם לך להתעלות. שמח בזה.
הוא עכשיו נופל - התפלל עליו שיצא מזה.

אל תקח את כל זה באופן אישי. ובודאי אל תאמר הפסקתי ללכת עם בנות בגללו - עכשיו שהוא לא מתנהג כראוי אני חוזר למנהגי הרע.

ח"ו.
לא בשבילו הפסקת - ולא בגללו תחזור.

לך עם ה' והוא יהיה עמך!