פרידה פלא

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 24/04/12 23:39 ב באייר התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני נמצא בתקופה קשה בחיים...

החלטתי ללמוד בישיבת הסדר שנה הבאה,ואני מאד רוצה להתחזק.

הייתי בקשר מאד חזק עם בחורה שנמצאת בשנתון מעלי,אך פערי הגילים זה לא מה שמריע...

גילינו אחרי תקופה שאנחנו מאד רציניים בקשר שלנו וחיפשנו סוגי "הקלות"..

אך אנחנו מאד פחדנו מהלכות צניעות ובעיקר משמירת נגיעה,וכן זה מאד קשה לשמור קשר מרחוק עד שנהיה בגיל המתאים,כלומר עד שאני אהיה אחר השירות הצבאי.

החלטנו לנתק את הקשר,ונשברנו אחרי שבוע,כי הקשר באמת רציני...

אבל שוב פעם בהחלטה מאד קשה ניתנקנו את הקשר מכל הסיבות הבעייתיות,בתקוה שהקב"ה יפגיש אותנו בזמן המתאים יותר.

ברצוני לבקש מכבודו דרכי התמודדות לזמן הזה,ודברי עידוד..

תודה מראש.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

ניכר מדבריך שאתה מודע לתהליכים שעוברים עליך ומוכן לקחת אחריות וגם לקבל החלטות לא קלות,

זו כבר התחלה טובה.

הזמן הזה שאתה נמצא בישיבה הוא הזמן החשוב ביותר בעיצוב אשיותך, אתה נבנה מבפנים ללא השפעות חיצוניות,
בנין נפשי שיהוה תשתית לכל מה שתמשיך לעשות ולבנות בחיים.

לכן חשוב לנצל את הזמן ואת ההזדמנות ללמוד להעמיק ולקנות את התורה בשיעורים בלימוד עצמי בלימוד עם חברותא ובשיחות עם הרבנים.

יתכן שבבא הזמן המתאים תיצרו את הקשר ותבנו את ביתכם, אך גם אם לא יהיה כך, זה לא סוף העולם, יתכן שתמצא אישה אחרת לא פחות מתאימה.
בנתיים זכיתה בשנה של לימוד והעצמה אישית.

בברכה,

דני ארגמן