פרוטקציות בצבא

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/01/13 14:26 טז בשבט התשעג

שאלה

שלום רב.

בזמן הקרוב אני מתגייס לצה"ל,במטרה ברורה להגיע ליחידה מובחרת ואדם ממשפחתי הציע לי שידבר עם חברו ששירת כקצין ביחידה מובחרת על מנת שיוכל לעזור לי להגיע ליחידה בה הוא שירת-ראשית על ידי קבלת גיבוש ליחידה שגם הוא דורש מיון,ואולי גם מעבר הגיבוש .שאלתי היא האם נכון להשתמש בעזרה זו שהיא כביכול אולי סוג של "פרוטקציה" על מנת להגיע ליחידה?וגם מבחינה הלכתית מה תהיה התשובה?

ניתן לציין שאני מבחינתי ללא העזרה עושה הכל על מנת להצליח הן מבחינה של התכוננות והן בעז"ה בגיבוש עצמו.

תודה רבה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אם כל האחרים שמבקשים להגיע ליחידה פועלים בדרך ישרה בלבד, רק אתה בזכות הקשרים תהנה מ-´מסלול ישיר´ אזי אין לכך מקום.
אבל אם יש אחרים שנעזרים בקשרים מסוגים שונים - מותר לך להנות מהקשרים שלך.
עיין בתשובה של הרב שרלו
http://www.moreshet.co.il/web/shut/shut2.asp?id=5076

יש זוית ראיה נוספת: חלק (קטן?) מהשאיפה לשרת ביחידת עילית הוא להוכיח לעצמך שאתה מסוגל, לתת לעצמך כבוד (אין בכך כל פסול).
אבל אם אתה מתקבל בעזרת קשרים, אתה נושא אתך כל החיים את הסוד שהתקבלת ליחידה לא בזכות עצמך אלא בזכות אחרים.
לכן עדיף לעשות את הצעדים שלך בחיים בכוח עצמך ולהנות כל חייך מהידיעה שמה שיש לך - יש לך בכוחך ובזכות עצמך בלבד.
בהצלחה!