פער דתי בין בני זוג

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/06/13 11:40 ו בתמוז התשעג

שאלה

שלום רב,

שמי... יש לי חבר כבר שנתיים, אנחנו מאוד רציניים..

הבעיה היא שמבחינה אמונית (ודתית) אני יותר חזקה.

כמובן שהוא דתי והוא טוען שהמטרה שלו היא להתחזק.. אבל הוא לא יכול להבטיח שום דבר..

מה עושים? האם זו סיבה לפרק קשר?

תודה ושבת שלום

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בעקרון, לא מחפשים סיבות לפרק קשר אלא לבנות אותו נכון וממילא גם יציב.

הבחור נוהג יפה ונכון כשהוא לא מבטיח - זה מראה שהוא אמיתי ולא מנסה למצוא חן בעיניך. יש בכך יתרון גדול.

את צריכה לקבל ולהשלים עם העמדה הדתית שלו ולא לחיות באשליות שהוא יתחזק והכל יהיה בסדר.

כדי להמשיך אתם צריכים לברר ולהסכים כיצד יראו החיים המעשיים שלכם. נושא זה מקבל משקל עצום כאשר יש ילדים בבית:
תהיה נטילת ידים וברכת המזון בכל סעודה?
'אבא' ילך בשבת בבקר לבית הכנסת?
ובכלל, איזו מסגרת חינוכית תהיה לילדים?

את צריכה להיות בטוחה שהבחור רציני וסבלני ויוכל לקבל אותך כמו שאת ולא להתנגד לדברים מסוימים (שמירת נגיעה מוחלטת בימי נידה...)

זו זוגיות עדינה ומורכבת - היא לא צריכה להמנע אצל מי שמוכן ומסוגל להתמודד אתה.