פעילות מעורבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 05/03/02 17:22 כא באדר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום

רציתי לשאול את הרב האם מותר לדבר עם בנות לצורך ענין? ואם אסור האם מותר לעבוד בעבודה שיש שם גם בנות? כמו כן אני בתנועה מעורבת ורציתי לשאול אם אני פוגש בת שאני מכיר האם מותר לדבר איתה מפני דרכי שלום וגם שיחה שלא מעבר לכך?

אם מקימים בסניף שיעורים מעורבים או פעולות אך בספסלים נפרדים בשני טורים או בשני חתים (בנות בחוץ ובנים בפנים) כשבן מעביר והאם יש הבדל בין פעולה ערכית לבין שיעור

3 איך עדיף לשבת בצורת חת בתוך חת או שני טורים כשעושים זאת מעורב? תודה י.ש.

תשובה

בס"ד

שאלותיך הם שאלות קשות של בדיעבד גדול. כי הפעילות המעורבת אינה נכונה כלל וכלל. אבל אנו חייבים לפעול בכל מקום אפילו אם הוא לא בנוי על פי התורה שלכתחילה.
לכן אני עונה לך על ראשון ראשון.
1- מתור לדבר עם בנות רק לצורך הענין בלבד. וצריך לספור את המילים. כל המרבה שיחה מביא רעה לעצמו וגם להן.
2- מותר לעבוד בעבודה שיש בה בנות\נשים רק בהגבלות של דיני יחוד ובדיקה מדוקדקת כל יום לראות שאינך נופל ברוחניות.
3- מפני דרכי שלום - אמור שלום וגם לא "האי" וכד'.
4- עדיף שיעור נפרד משני שיעורים מעורבים. עצם קיום השיעור בנפרד הוא שיעור גדול יותר מכל שיעור אחר.
5- אם זה לא בכוחך להפריד את השיעורים. (למה לא?) עדיף שני טורים.

ה' עמך - גבור חיל