פעולות משמעת של מורה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/08/10 14:44 יט באלול התשע

שאלה

לרב שלום,

רציתי לדעת אם מותר מבחינה הלכתית לפעול בדרך הבאה:

אני מורה לכיתת בנים,ולכן רציתי לדעת אם תלמיד מפריע מותר לרשום אותו בלוח ולומר בפני כל הכיתה כי הוא לא יוצא להפסקה (הפרעה בשבילי זה פטפוטים,הסתובבות לאחור)

2.מותר להעיר בקול לתלמידים שמפריעם?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בחינוך צריך לעשות מה שנכון לקבוצה שלך. יש בתי ספר שבהם פעולה כזאת תהיה מאוד משפילה, ואסור להשפיל תלמיד.

יש בתי ספר שבהם פעולה כזאת לא תהיה משפילה אלא מרתיעה ומרסנת - במקום כזה אפשר לנהוג כך.

בכל מקרה רצוי להעניק הזדמנות שניה. כלומר לקבוע כלל שאם רושמים פעם אחת זו אזהרה - אם הילד ממשיך להפריע אז עושים סימן על יד השם. ילד זה, שהפריע למרות שהוזהר, הוא לא יוצא להפסקה.

מותר להעיק בקול לתלמידים שמפריעים - גם כאן יש להקפיד שלא לומר דברים פוגעים ומשפילים.