פסל של פיל וכלב

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 27/07/08 12:15 כד בתמוז התשסח

שאלה

בסיעתא דשמיא

שלום וברכה,

אני צריך בשאלות האלה הלכה למעשה, תודה על המענה:

יש לי בבית פסל של פיל הודי ( נראה כמו פסל של עבודה זרה )

אחותי מתעקשת שהוא יהיה בסלון למרות שיכלה להשים אותו בחדר שלה, אני לעומת זאת רוצה להעיף אותו מפה כמה שיותר מהר, אבל לצערי הרב לא מתאפשר לי ולכן אני שואל

נראה לי שהיא מאמינה שיש בו משהו סגולי לפרנסה, מה שהופך אותו עוד יותר לעבודה זרה..

בכל אופן, מה עושים? הבית לא שלי, של ההורים, אני לא מדבר בשמם, אבל אני מאמין שגם אמא שלי לא הייתה כל כך רוצה שהוא ישאר פה, אבל זה לא עוזר לה ממש לצערי.. חוצפה מצד אחותי..

בערב שבת כשאכלנו בשולחן בגלל כבוד השבת שמתי אותו במקום אחר שלא יראה ליד השולחן, ואחותי החזירה אותו, אני לא אמרתי מילה כי היא תתקוף אותי..

דבר אחר:

אני ינסה ב"ה להסביר את המצב הכי טוב..

יש לנו בבית כלבה, אם זה היה תלוי בי, היא לא הייתה נשארת בבית, אבל בגלל שזה לא תלוי בי ותלוי בהורים ובאח הגדול, אז היא עדיין פה..

האם זה באחריותי לדאוג לה ולא לגרום לה להכנס לצער ודכאון בגלל שאף אחד לא יוצא החוצה לטייל איתה? והסיבה שאני שואל כי שמעתי משהו די מטריד שאמר הרה"ג בן ציון מוצפי , שכלב יש לו קליפה של כפירה בתורה שנדבקת באדם כשהוא נקשר לכלב

בשביל זה אני נמנע מלהיות יותר מדי קשור..

בכל אופן, היא נמצאת פחות מד' אמות כשאני עושה קידוש, ולפעמים כשאני מברך ואין לי אפשרות להתרחק ממנה אז אני ממשיך לברך

דבר אחר:

האם מותר לתאר ולספר על מצב מסויים שקורה בבית כשאני מדבר גנאי על מישהו מהבית? ( כמו שסיפרתי על אחותי למעלה )

אני חייב לספר, יש בזה צורך,

אבל אם זה מעורר קטרוג אז אולי עדיף שלא

תודה על המענה

תשובה

ב"ה

שלום.

1)ראשית , כדאי לך לפתור את הקונפליקט עם האחות שלך בדרכי נועם. תוכל להשיג את מבוקשך בקלות אם תנהג בעדינות .
לנהוג בעדינות ז לא אומר להיות נך-נך אלא לנהוג בחוכמה ובתבונה.
תזהה בדיוק את הנקודה שגורמת לך וגם לה "לקפוץ". ואח"כ תנתח עם עצמיך כיצד ניתן להתגבר על הנקודה הזו בדרך של "מענה רך ישיב חימה" ובדרך של "דברים היוצאים מן הלב נכנסים אל הלב".

כשזה יהיה אמיתי אצליך ונובע מעומק הלב ולא בצורה חיצונית וקנטרנית זה יקבל את הכבוד הנכון והמתאים .

והכל תלוי בסגנון הדיבור ובנחת ובאורך הרוח .

דבר שני מבחינה הלכתית יש לפגום מעט את הפסל ואז יהיה מותר להשהותו בבית.

2)צריך להרחיק ממנו 2 מטר ואז להזכיר שם השם. וכנ"ל.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.