פסיקה

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 06/08/02 20:23 כח באב התשסב

שאלה

בס"ד

האם עלי לדרוש אחר מקורות הפסיקה של רבנים גדולים? כלומר - האם אני צריך לבדוק את המקורות עליהם מסתמכים אותם פוסקים?

וארד לפרטים: שימוש במגבונים בשבת.

הרב עובדיה פסק (ילקוט יוסף) שמותר להשתמש במגבונים בשבת (לתינוקות - בהחלפת החיתול...).

שמעתי מפוסקי הלכה - שבדקו את העניין, ואת המקורות עליהם מסתמך הרב עובדיה, וטענו כי אין להסתמך על היתר זה!

1. למי עלי להקשיב?

2. האם בכל שאלה ופסיקה - עלי לבדוק את מקורותיו של הפוסק???

3. לגבי מקרה ספציפי זה - מה הדין?

בתודה וברכה.

תשובה

שלום ערן,
"עשה לך רב" אבות(א,ו), הנך רשאי לבחור בכל רב שימצא חן בעינך ובלבד שלא תחליף את רבותיך.
בעניין השמוש במגבונים בשבת,יש לבדוק אם יש בהם טופח על מנת להטפיח-אסור.
בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני