פסוק לשם לירון

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 07/10/03 03:30 יא בתשרי התשסד

שאלה

כבוד הרב,שלום רב!

יש לי כמה שאלות ואשמח אם תוכל לענות לי עליהן:

א)האם ניתן ליטול ידיים ללא נטלה וכאשר אין באמצעותי אחת כזו? ניתן ליטול נטילה אחת כל יד כלומר 'פעם פעם' כמו בברכת 'אשר יצר'?

ב)האם מותר להתאפר בשבת?

ג)אשמח אם תוכל למצוא לי פסוק לשמי? מתי קוראים פסוק זה? ומה המשמעות של זה?

בתודה מראש...

תשובה

בס"ד

1- אם את מדברת על נטילת הבוקר, כשאין נטלה צריך לסגור ולפתוח את הברז בכל פעם כיון שיש ענין ליטול ידים בכוונה ולא שיתנקו מאליהם. ולכן צריך שאת תעשי פעולה מעשית לצורך כך.
כשיש נטלה - שפיכת המים היא המעשה והכוונה.
כשאין נטלה - פתיחת הברז היא המעשה והכוונה.

2- לא צבעים, רק אבקות וכד'

3- יש פסוק יפה לשם לירון.
לבנימן אמר ידיד ה' ישכן לבטח עליו חפף עליו כל היום ובין כתפיו שכן (דברים לג,יב)

ותוכלי לראות עוד פסוקים ב:
/Name/Name.asp

בהצלחה