פסוקי תהילים להצלחת ניתוח והחלמה מהירה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/04/12 16:20 יז בניסן התשעב

שאלה

מועדים לשמחה

בני עומד לעבור מחר ניתוח לאחר תאונת עבודה.רצינו לקבל המלצה לאיזה פרקי תהילים ניתן לקרוא בזמן הניתוח להצלחתו ולהחלמה מהירה.

נודה לך על תשובה מהירה בנושא.

בברכת חג פסח כשר ושמח

תשובה

בס"ד
שלום רב,

תחילה נצטרף לתפילתכם להצלחת הניתוח והחלמת בנכם.
מלבד אמירת התהילים אפשר לבקש שאנשים (כמוני...) יזכירו אותו בתפילתם. לשם כך צריך להודיע את שמו המלא ושם אמו.

רבים נוהגים לומר "מי שברך" לרפואה בשעה שספר התורה פתוח (בימי חול המועד זה בכל יום).

באשר לפרקי התהילים, יש מנהגים רבים. אני מביא לך כאן לקט פרקים שנזכרו במספר מקומות:

ו; כ; כב; ל; מא; צ; צא;

כמו כן אומרים פסוקי אותיות שמו של החולה מפרק קיט, ומוסיפים מפרק קיט פסוקי אותיות 'קרע שטן'.

במהדורות שונות של ספרי תהילים תוכלי למצוא רשימות שונות של פרקים ותפילות לרפואה.

נושא זה, של תהילים לרפואה נפוץ מאוד, את יכולה לעיין בקישורים הבאים:
http://www.haleluya.info/index.aspx?id=555