פניתי לפני מספר ימים, טרם נעניתי

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 26/05/13 10:07 יז בסיון התשעג

שאלה

בתי היא חילונית, מבית רפורמי, נישאה לחילוני מבית מסורתי מזרחי, המתחזק בדת. מזה זמן, הבת במצוקה רגשית קשה מאוד (חרדות וקשיים בשינה)הבאה לידי ביטוי התנהגותי בהתרחקות מהמשפחה ובתוקפנות עזה כלפי. ניסיתי לבדוק עם החתן מה קורה, אולי חלילה דיכאון שלאחר לידה, או חלילה, קשיים בזוגיות. הוא הגיב בחוסר אמון במערכות הטיפול המקצועיות כגון: פסיכיאטר, פסיכולוג, יועץ זוגיות....לדבריו הפתרון לבעיה הוא בתוך המגזר, כך לדבריו. וזה מה שפחות או יותר הוא כתב לי: לדבריו הבת מבחירה חופשית עוברת אבולוציה מאדם ללא שורשים, לאדם עם שורשים יהודיים. וכי משפחת המוצא שלה, בשל השוני באורח חייה, מפירה את ברית הזוגיות ביניהם. לדבריו מקור המצוקה שלה בכך שבגללנו נקלעה למצב בו עליה לבחור. החתן אף מחמיר את המצב באומרו שרפורמים גרועים מחילוניים. לשאלתי את הבת מי הרב שלהם, וזאת כדי שאפנה אליו ישירות, השיבה ברצינות גמורה שבעלה הוא הרב. הוא מאוד חכם, הוא קורא ישירות ברמב"ם, לא זקוק לפרשנות של אף אחד. אני חייבת לציין שלא רק שמעולם לא הוסמך לרבנות, הוא אפילו לא למד בבית ספר דתי, שלא לדבר על ישיבה.

על עצם השאלה האם בחרה לחזור בתשובה, הגיבה בעוינות רבה. כי אם זה רצונה, אנחנו כמשפחה נכבד את בחירתה.

השאלה מאוד מורכבת ולכן לא ידעתי כיצד להגדירה ולמי להפנותה. האם מותר לגבר לפסוק הלכות למשפחתו מתוך קריאה ברמב"ם? האם יתכן ומדובר בזוגיות הרסנית בה גבר משתמש בבורותה של רעיתו כדי לשלוט בה כשהיא מחזיקה ממנו מקור האמת המוחלטת?

מה לעשות?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

המקרה מורכב,

נוסף למורכבות אני שומע רק צד אחד ואי אפשר לתת התיחסות ראויה,

שאלת למי להפנותה, האם היא באמת מעונינת לפנות להדרכה? אם כן אפשר לפנות אלי.

בברכה,

דני ארגמן