פלטה בשבת שמכוונת בשעון שבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/11/02 18:51 יד בכסלו התשסג

שאלה

שלום וברכה

האם אפשר לכוין את הפלטה בשבת באמצעות השעון שבת שידלק בשבת בבוקר ולפני שזה ידלק לשים את המאכל? ומדוע, אם אפשר.

תודה

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

עדיף שלא.

הנושא הזה של השמוש בפלטה הוא כ"כ שנוי במחלוקות בין גדולי הפוסקים שלא כדאי לנו להכניס ראשנו בין ההרים הגדולים.

דע כי יש רבנים שמחשיבים את הפלטה הרגילה כאש גלויה
(למשל הרב אליהו ) ואז לשיטתםאי אפשר להשתמש בפלטה זו ואכן נמכרות פלטות שבת שהם על פי השיטה שלהם.
ועדיין לא נגענו במחלוקות הגדולות האם מותר לחמם מוצק ?,רוטב,?.ומה ההגדרה של רוטב בכמות ?
האם יש "מחזי כמבשל "לגבי פלטה.?
האם יש דין הטמנה בפלטה? (שיטת החזו"א)?

סוף דבר בבית פרטי לא כדאי .
בבתי חולים וכדומה יש מקלים לכוון את הפלטה על שעון שבת בכמה תנאים להקל.

בברכה,

עוזיאל