פלוני לפלונית

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 04/07/08 01:03 א בתמוז התשסח

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום רב!

כאשר הגמרא כותבת שכאשר אדם נולד יוצאת בת קול מן השמים ואומרת פלוני ופלוני.. הכוונה ש"לא משנה" מה אני אעשה בנערותי (עם חברה, בלי חברה, יש קשר, אין קשר..) עדיין "תישמר" לי אותה פלונית ופשוט אני צריך לחכות לזמן שאני יהיה בו מוכן?

או שלהפך פשוט להתחיל "לחפש" את האחת? כמובן שאני מדבר במצב אני מוכן נפשית ורוחנית "לחפש"..

תודה מראש וחודש טוב!

תשובה

ב"ה

שלום.

המיועדת שלך נמצאת ורק אתה צריך לחפש אחריה.
[אל תחפש מציאה אלא תחפש אבדה.]
כדברי בתלמוד "משל למי שאבדה לו אבדה מי מחזר על מי? הוי אומר בעל האבדה מחזר אחר אבידתו".
ועיין גם בתשובתי "40 יום לפני יצירת הוולד" ב:

https://www.kipa.co.il/ask/show/36268

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.