פלאפון בתפילה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 05/07/07 18:52 יט בתמוז התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב,

שאלתי בנוגע לשליחת הודעות דרך מכשיר הפלאפון באמצע התפילה האם זה מותר? האם אין מדובר בדיבור?

בנוסף שאלה דומה לגבי התכתבות אחרי שכבר ברכתי ברכת המפיל בק"ש בלילה, האם זה מותר?

תודה.

תשובה

לשואל שלום רב.
ברור שאסור, שהרי גם לשבת באמצע התפילה ולכתוב סתם סיפור או מכתב, שברי זה הסחת דעת מהתפילה, ובתפילה עלינו להיות מרוכזים בה בלבד. ולכן גם אין לקבל הודעות בתפילה ורצוי בכלל לכבות את המכשיר בתחילת התפילה.
בלילה אחרי ק"ש וברכת המפיל צריך ללכת מיד לישון. אמנם אם הזדמן לך כתיבת הודעה, מותר.
בברכה
אפי קיציס