פיתוח קשר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/11/12 21:42 יג בכסלו התשעג

שאלה

שלום ,

רציתי לשאול אותך שאלה בנושא שמאוד מעסיק את הנוער היום וזה הנושא של פיתוח קשרים בין בני לבנות כידוע לך , זה הגיל שבו בנות מתחילות לדבר עם בנים [אפילו עוד לפני], לפתח קשרים ,"להרגיש רגשות" שלפי דעתי אינם אמיתיים .. האם זה נכון להיכנס לזה -עכשיו ?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

על פי הביולוגיה הגופנית, בגיל 17 אפשר כבר להתחתן. אבל בתקופתנו אין בשלות רגשית וחברתית להחלטה כל כך משמעותית: בחירת בן זוג ובניית בנין קבוע ואיתן לכל החיים.

זוגיות בריאה צריכה להיות התחלה למשפחה - קשה לראות נערה צעירה מתמסרת לגידול ילדים מבלי לשלם על כך מחיר יקר.

בתקופתנו תהליך ההבשלה האישי מחייב עוד מספר שנים - כל אחד ואחת לפי מצבו ותכניותיו האישיות.

את מציינת בצדק שהמפגש בין בנים ובנות מפעיל הרבה רגשות (ויצרים) כל אלו יכולים להיות טובים ונכונים כאשר הדברים מובילים לזוגיות בריאה ובניית משפחה.

לכן העיתוי המתאים לפגוש בנים הוא כאשר מרגישים ומבינים שבשלים לנישואים. בנסיבות הללו חשוב לפגוש את הצד השני מתוך כוונה רצינית להכיר ולקבל החלטה בשאלה מי עתיד להיות בן הזוג שלי.