פירסינג

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 23/01/02 04:43 י בשבט התשסב

שאלה

אני רוצה לעשות פירסינג ובישיבה שאני לומד אסור לעשות פירסינג בגלל שזה של חילונים או לא יודע למה ולפי ההלכה מותר לעשות אין בזה איסור ויש אם זה בעיה שאנשים יראו כי הם לא יודעים את ההלכה אז כל דבר שהם לא ידעו יהיה אסור לעשות?

בתודה עמוס

תשובה

בס"ד

שלום

יש הבדל בין השתייכות לקבוצה כמו ה"חרדים" ובין השתייכות לקבוצה של אנשים הפורקים מעליהם מחויבות לעם ישראל ומחויבות לבורא עולם, מזלזלים בארץ ישראל וחייהם של המתישבים ביש"ע או של תושבי קרית שמונה אינם בחשיבות כלשהיא אצלהם.
אינני חושב שכל עוטי ה"פירסינג" למינהם הם בגדר כל מה שהזכרתי בקטע הקודם - אבל לרוב החברה האלה יש "אג'נדה תרבותית". זאת אומרת יש להם דרך מאוד ברורה מבחינה רעיונית שאומרת כי הם במרכז והכל למענם ולא למען החברה ו"ישרף העולם" העיקר ה"הנאה" שלי.
מקור ההתנהגות הזאת נובע מאנוכיות ו"אנוכיות" נובעת מתפישה שהעולם הוא כמו ג'ונגל. מי שחזק טורף את החלש בלי רחמים.

התפיסה הזאת מעוגנת בברזל.

"ברזל" הוא כלי שמשתמשים בו ביום יום, אבל נאסר לבנות בו את המזבח כי ממנו עושים חרב וכלי משחית לבצע את הכלל "החזק שולט".
כשבנו את בית המקדש - לא שמעו כלי ברזל בבית בהיבנותו - מאותה סיבה.
כשאתה מברך ברכת המזון - אסור שיהיה סכין על שולחנך.
כשאתה מברך ברכה ראשונה - אל תחזיק בידך סכין או מזלג (ממתכת)
כשאתה ישן - אל תישן ועליך ברזל.
כל זה כי ברזל מיצג בעולם את הכוח והשתלטנות. האגרסיביות והדם.
לפעמים אין ברירה ומשתמשים בו באוכל, שוחטים בו בהמות ועופות שאנחנו אוכלים (אם אינך צמחוני) משתמשים בו לקצור תבואה וקטיפת פירות (כולם) אבל נמנעים ממנו ככל שיכולים.
לסיכום:
קשה לי להבין אין אפשר ללכת עם ברזל כל היום.

על פי הקבלה זה ממשיך עליך כל היום "דינים" - למה לך?