פירוש חלום

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/01/14 12:56 יב בשבט התשעד

שאלה

שלום רב,

אבי נפטר לפני כ-14 שנים.

נודע לי היום, שלפני כמה שנים הוא הופיע בחלום אצל אדם מן העבר. בחלומו אבי ביקש ממנו לעשות "תיקון".

אותו אדם הלך לרבו אשר נתן לו פרקי תהילים לקרוא. מאז, הוא דואג בכל שנה לעשות מעין אזכרה לנשמת אבי.

1. מה יכולה להיות הכוונה ב"תיקון"?

2. האם ה"תיקון" מכוון לנשמת הנפטר או לאדם החי שחלם או למשפחת הנפטר שנותרו בחיים?

3. איך עושים "תיקון" זה?

בברכה,

תשובה

שלום!

טוב עשה אותו אדם שעורך אזכרה.

עיקר העניין הוא להרבות לזכות הנפטר בתורה, תפילה, צדקה ומעשים טובים.

טוב גם ללמוד משנה שהיא אותיות "נשמה" לעילוי הנשמה, וכן להקפיד על אמירת קדיש יתום ו"על ישראל", לפחות ביום השנה.

יתכן ווכוונת החלום הוא שיש צורך בתיקון לנפטר, לחולם או למשפחה, ולכן טוב שכולם יתחזקו באיזה דבר.

כל טוב וחזק ונתחזק!